celda 211

           
                           Çok kısa bir süre içerisinde hayata bakış açınız yüz seksen derece yön değiştirebilir mi? Tabi mümkün olmakla birlikte insan zor diye düşünüyor ama filmi izlerken siz de Juan gibi tarafınızı değiştirebiliyorsunuz ki buna empati de diyebilirsiniz sempati de!

                            Juan Oliver işe başlayacağı cezaevine bir gün önce giderek çalışacağı yer hakkında bilgi toplamak ister. Ama o gün kısa bir süreliğine cezaevine gelen Eta militanlarıyla aynı güne denk gelmiştir ve planlanmış bir isyandan da habersizdir.
                          Gardiyanlar ona etrafı gezdirirlerken başına isabet eden-tavandan bir parça- bir moloz sebebiyle yaralanır ve en yakındaki hücreye-211- taşınır. İşte o an isyan başlamıştır ve o gardiyanların kaçması sebebiyle orada kalakalacaktır.
                         Sonra olaylar ve olaylar gelişecek, Juan isyanın elebaşlarından olacaktır.
                         Tabi filmi izlerken; filme değişen paradigmalar, yön değiştiren fikirler, uygun olmayan cezaevi koşulları, polis şiddeti ve siyasal ortam bazında bakarsanız eksikleri bir nebze de olsa görmeyebilirsiniz.
                               En son olarak, Mientras Duermas filmindeki rolüyle de beni benden alan Luis Tosar'ın buradaki oyunculuğuna da laf yok. Abimiz gerçekten oynuyor!