awake


                                İzlemediyseniz kesinlikle izlenmesi gereken bir polisiye daha: Awake


               İki bölüm mü demek lazım yoksa gerçek mi rüya mı bilemedim. Aslında en baştan alırsak:
Detektif Britten teşkilatın da içinde olduğu bir uyuşturucu operasyonunun peşine düşer. Tabi bu aynı zamanda kendi kaleminin de kırılması demektir ki bir gün ailesi ile arabada seyahat ederken yoldan çıkartılır –ailesini kaybedecektir ama bu kaybediş biraz enteresandır.
Gözünü açtığı ilk yaşamında oğluyla beraber yaşadığını ve karısının öldüğünü fark eder. Yine polisiye olaylar içindedir ve kovalamacaya devam eder. Uyuduğunda ise karısının yaşadığını, oğlununsa öldüğünü görecektir ki Britten artık hangisinin rüya hangisinin gerçek olduğunu anlayamayacak bir hale gelecektir bir süre sonra. İki yaşamında da parelel polisiye olayları yaşaması aynı zamanda da işine çok yarayacaktır.
Diğer yandan her iki yaşamında da gittiği psikologların gerçek olanın içindeki yaşadığı zaman dilimi konusundaki inatçılıkları görülmeye değer. Hepsini bir kenara bırakırsak aslında Britten’in bundan şikayetçi olduğu da pek söylenemez. İki farklı yaşam da olsa ailesine kavuşmuştur. 
Şimdi ise hem bir yandan cinayetleri aydınlatmaya çalışacak, hem de başına gelen kazanın peşine düşerek gerçek sorumluları bulmaya çalışacaktır.


                         Çoğu insan finali beğenmemiş olsa da bence güzel bir finalle de dizi bitmiştir.