district b13

      Olağanüstü bir film değil belki ama aksiyonuyla sıkmayan ve kendisini izlettiren güzel bir film B13.


              Fransa’nın göbeğinde polisin olmadığı, suç örgütlerinin cirit attığı, giriş çıkışı kontrol edilen ve yüksek duvarlarla çevrili bir yer banliyo 13. Şehrin bir çok yeri numaralandırılmış ve 13 en tehlikeli ve bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor çünkü maliyeti oldukça fazla.

              Kahramanımız Lieto ve güzel kardeşi b13 de yaşar. Suç çetesiyle yaptığı anlaşma gereği apartmanına dokunulmaz ama sınırı aşmış ve çetenin eroin işine burnunu sokmuştur. Tek başına kaldığı bu mücadelede suç örgütü liderini yakalar ve devlete teslim eder ama kimsenin bununla ilgilendiği yoktur ve kendisi hapse kardeşi de suç lideri Taha’nın yanında esir kalır.

               Ta ki Fransa Hükümeti elindeki nötron bombasını çaldırana kadar bu durum böyle devam eder. Sahneye başarılı polis Damien girer. Hapisteki Lieto’yu kaçırma numarasıyla bombayı Taha’nın elinden alıp bombayı imha etmesi gerekir. Çünkü hükümetin kaynakları bombanın yanlışlıkla geri sayıma başladığını ve 24 saatte durdurulmazsa milyonlarca insanın öleceğini iddia etmektedir.


                Filmin sonunda bunun hükümetin bir komplosu olduğu anlaşılır. Damien’ın bombayı imha değil tam tersine şifreyi girerek durdurmak yerine patlatmaya gönderildiği ortaya çıkar. Şimdi bunun ortaya çıkarılması gerekecektir.