moon



                      Sam Bell büyük bir endüstri firmasının ayda sözleşmeli olarak çalışan bir elemanıdır. Görevi Ay’a yerleştirilmiş makinenin elde ettiği –helyum 3-enerjiyi Dünya’ya fırlatmak ve ona göz kulak olan yapay zeka Gerty ile sistemi işler hale getirmektir. Üç yıllık yaptığı sözleşme yakın zamanda sona erecek ve o kızı ve eşine kavuşacaktır. Kronik bağlantı sorunlarıyla eşiyle tam iletişim halinde olamasa da yakında onlara kavuşmanın ümidiyle sabırsızlanmaktadır. Bu arada son zamanlarda hayal görmeye ve kendini kaybetmeye de başlamıştır. Yine bir görev esnasında bir hayale dalmışken, Ay’da görevli makinenin altında kalarak yaralanır.

                     Revirde kendinden geçmiş halde uyandığında Sam bir süre kendine gelemez. Gerty’nin canlı olarak yetkililerle iletişime geçtiğine tanık olması şüphelendirse de asıl şüphe bozulan araçların tamir edilmeden beklenecek olmasıdır. Bir yolunu bulan Sam uzay aracına atlar ve kaza yaptığı yere varır. Aracın içine baktığında sıkışmış ama hala yaşayan başka birini bulur ve üsse geri döner.


                      Şimdi iki tane Sam vardır ve onlar kendilerinin asıl Sam olduğunu iddia ederken karşısındakinin de klon olduğuna ikna etmeye çalışacaktır. Asıl sorunsa ortadaki bu durumun varlığıdır.