divergent

    Bir seri kitap uyarlaması Türkçe adıyla: Uyumsuz! Ütopik, biraz bilim kurgu, biraz fantastik, biraz aşk ve macera karışımı... Eksiklerine rağmen izleten, kurgusuyla 1984, açlık oyunları ve equilibrium filmlerine göndermelerde bulunan ve o filmlerle benzerlikler içeren seyirlik bir film.


  Dünya bir yok oluşa girer ve bir duvarla çevrili korunaklı bir bölgede, sınıflara ayrılmış bir düzenle yeni insanoğlu mutlu mesut yaşamaktadır(!) Sistem gençlere içlerindeki cevhere göre bir görev biçmekte, ona karşı gelenler ise toplum dışına itilmektedir. İnsanların gelecekteki görevlerini belirleyen test düşük bir ihtimal de olsa yanlış çıktığında ortalık karışmaktadır ki burada da tam olan budur. Çünkü sistem kendisine itaat eden, karşı çıkmayan bir kast sistemini öngörmekte ve koşulsuz bir itaati insanlara sunmaktadır ve bunun önündeki en büyük engel ise gruptan ziyade kendi aklıyla hareket eden uyumsuzlardır. 
   Uyumsuzlar hiçbir şekilde hoş görülemez ve burada da hoş görülmeyecektir.

    Eksikleri olan, daha iyi bir senaryoyla ve birazcık daha farklı bir sonla etkileyici bir kült film ortaya çıkabilecekken, maalesef ortalamada kalmış ama buna rağmen kendisini izleten ve bundan da izleyene keyif aldırtan bir film olmuş demeden de geçemeyeceğim. 
    Çok büyük beklentiler içinde olmadan keyifle izlenebilecek bir film!..