çatı katı


                     2008 yapımı son saniyeye kadar gerilimin ve gizemin deli dolu devam ettiği Belçika yapımı film eksiklerine rağmen izlenmeye değer duruyor diyebiliriz(+18 ibaresiyle)




                  Beş tane yakın arkadaştan mimar olanı yeni bitirdiği apartmanlardan birinin çatı katını herkesin kullanabileceğini söyleyerek arkadaşlarının akıllarını çelmesiyle başlıyor olaylar. O zamana kadar evli bu beş arkadaş bir şekilde hayatlarına devam ediyorlarken, karşılarına bu şekilde bir fırsat geçtiğinde ilk başlarda karşı çıksalar da sonradan şeytana uyuyorlar ve işler bir kadının cinayetine kadar varıyor.
                  Filmi izlerken, sonuna kadar katili tahmin etmeye çalışıyor ama her tahmin edişiniz bir sonraki sahneyle yerle bir oluyor. Sonuna kadar devam eden gizem iyi kotarılmakla birlikte, oyunculuğun biraz daha iyi olabileceği gibi senaryo da birazcık daha süslenebilirmiş. Çünkü izlerken farkına varmadığınız bazı hatalar izledikten sonra gözünüze çarpıyor ki genel eksikleri itibariyle film izlenmeye değer.
                  Ters köşe yapan sonla birlikte arkadaşlık ve aile bağlarındaki bozulmuşluk, modern insanın en büyük sorunlarından biri olarak yine karşımıza çıkıyor.