huysuz beyin sendromu


     
                            Bu gün yıllardır kendisinden muzdarip olduğum hastalığımı,
                                     yani huysuzluğumu daha doğrusu onun huysuzluğunu,
                                                          huysuz beyin sendromunu anlatacağım.






                  Tıbbi terim olarak huzursuz bacak, halk arasında huysuz bacak sendromu olarak bilinen hastalığın akrabası olan bir hastalıktır. Tıpta restless brain syndrome diye geçmektedir. Anksiyete, depresyon, reflü, spastik kolon hastalığı gibi son dönem hastalığı olarak tanımlanan hastalığın nedeni çeşitli sebepler olarak sayılmakla birlikte halen araştırılmaktadır. Tedaviye yönelikse bir çok girişimin makale çalışmaları seviyesinde olması ve gitgide yayılması sebebiyle WHO tarafından gelecekte muzdarip olunacak hastalıklar skalasında ilk üçte görülmektedir.
                  Hastalığın belirtilerine gelecek olursak bacaktaki belirtilerle benzeşmektedir. Yorgunluk, stres ve hiper beyin aktivitesi gibi sebeplerle ortaya çıkan hastalık gece uyumaya yakın bir zamanda çıkmakta ve kıpraştırılan beyin hareketleriyle uyuşması azalmaktadır. Bazen de uykunun ortasında uyandıran sendromda kişi başını bir kaç kez sağa sola salladıktan sonra hiç karıncalanma yokmuşçasına uykusun devam edebilmektedir.
                  İşte efendim böyle bir illete yakalanmışsanız sakın endişe etmeyin, alternatif tıptan fayda bulamayacağım diye de korkmayın hala elinizde alternatif akım vardır ki allahtan umut kesilmez.