topak hamur


       Biraz sonra vereceğim tarifin lezzeti tanımlanabilir gibi değil. Bu yüzden şimdiden uyarmış olayım ki şayet bu yemeği yapmaya çalışırsanız parmaklarınıza oldukça dikkat edin, şakaya gelmez!

Malzemeler:
(4 kişilik)
4 su bardağı un
su
tuz
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
1/4 margarin





Hazırlanışı:

Hamuru bildiğiniz gibi içine çok fazla bir şey katmadan kıvamına ulaşana kadar yoğurmayı gerektirir. Kısaca anlatmak gerekirse, bir kaseye unun tamamı boşaltılır. Su yavaş yavaş katılarak kulak memesi kıvamında
büyük bir topak elde edilene kadar hamur yoğurulur. Oklava ile 1 cm kalınlığında dairesel bir hamur açılır
- hem altına hem de üstüne bolca un konulur keserken yapışması önlenmeye çalışılır.
Sonra oklava ile rulo yapılır ve oklava boyunca düz olarak kesilir. Oklavanın her iki yakasına ayrılan hamur 5 cm aralıklarla üst üste kesilir. Daha sonra uzunlamasına parmak kalınlığından daha az kesilen hamurlar
bu sefer dilimlenerek ufak kare şeklini alır. Unlu hamur elekte elenir. Kaynayan suyun içine atılır. Pişince süzülür. Tabağa konur. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve ocakta kızartılmış yağ dökülerek yenir.
Dikkat yemek sade olmakla birlikte parmaklar yenilebilir.