cızlak

Malzemeler

4 su bardağı Un
1 su bardağı Süt
2 çay kaşığı Kuru maya
1 çorba kaşığı Riviera zeytinyağı
2 su bardağı Su
5 çorba kaşığı Katı yağ
1 adet Yumurta
Tuz


Tarif:
  
Hazırsak başlıyoruz;
Unu ve tuzu bir kapta eledik mi?
Mayayı biraz ılık su ile eriyinceye kadar karıştırdık.
Unun içine yumurtayı, mayayı, sütü ve suyu kattık.
Çırpma teli yardımı ile karıştırarak akıcı kıvamlı bir bulamaç elde ettik.
Üzerini bir bez ya da streç film ile örterek yaklaşık 1 saat kabarmaya bıraktık. Zeytinyağı, tavada kızdı bu arada.
Hazırladığınız sulu hamurdan kepçe ile bir kaşık alıp tavaya döktük  Kepçenin tersi ile hamuru tavaya iyice yaydık.
Altı kızarınca diğer yanını çevirerek altın sarısı renk alıncaya kadar bu işlemi tekrarlayarak bütün cızlakları pişirdik.
Pişen cızlakları, üzerine katı yağ sürüp, sıcak servis yapıp, afiyetle yedik.